Welkom in onze praktijk!

Bij ons consult krijgt u alle gelegenheid om nu eens al uw klachten ter tafel te brengen. U bent immers een geheel mens. Verder zullen een aantal klachten in samenhang ons richting kunnen geven aan ons denken, het stellen van de juiste diagnose, en voor een eventuele behandeling.

Voor uw eerste afspraak boeken wij standaard 30 minuten op de agenda. Zo kunnen wij rustig kennismaken en kunt u uw hele verhaal kwijt. Een korter consult kan ook vanaf 10 minuten voor een enkele vraag, klacht en/of onderzoek. Mocht u een meer uitgebreide voorgeschiedenis hebben of langer bestaande meerdere klachten en vragen, dan kunnen wij daar zo nodig meer tijd voor nemen. Laat ons dit weten. Er is geen beperking, zoals bijvoorbeeld bij een huisarts, waar u soms maar één klacht per consult mag bespreken, of van een zorgverzekering die breder onderzoek, verwijzing of behandeling verbiedt.

Om u zo adequaat mogelijk te helpen is extra informatie over uw gezondheid en medische voorgeschiedenis nuttig. Daarom stel ik het op prijs als u een kopie kan meebrengen van eerdere uitslagen of onderzoeken. Dit kunnen uitslagen van bloedonderzoek zijn of foto’s of scans.

Er liggen bij uw huisarts wellicht verslagen van door u bezochte specialisten die nuttige informatie bevatten. U heeft recht op een kopie. Bij meerdere klachten van langdurige aard kan het wel eens véél informatie zijn. Geneer u vooral niet! Het gaat om uw gezondheid! Hoe meer info hoe liever! Zo maken wij het verschil.

Daar wij verplicht zijn ons op de hoogte te stellen van de medicijnen die u gebruikt is het handig om bij uw apotheek een uitdraai van de gebruikte medicijnen van de laatste jaren op te halen en mee te brengen. Neem ook een lijstje mee van de verschillende vitaminen, supplementen, kruiden en homeopathische middelen die u eventueel gebruikt.