het meest uitgebreide medische onderzoek van Nederland

De Checkup is een zeer uitgebreid medisch onderzoek dat ongeveer tweeënhalf uur duurt en wordt verricht door een hierin gespecialiseerde arts.

U krijgt een gesprek met de arts over uw algehele gezondheid en conditie, eerder doorgemaakte ziekten én klachten. Er wordt gevraagd naar medicijngebruik en familiaire afwijkingen.

Het onderzoek is zorgvuldig en zeer uitgebreid, letterlijk van ‘kop tot teen’. Lengte, gewicht, vetpercentage en bloeddruk worden gemeten. Alle onderdelen van hoofd en hals, van pupilreflex tot schildklier worden minutieus nagekeken. Evenzo gebeurt dit met alle grote organen: longen, hart, bloedvaten, lever, milt, darmen,  nieren, ledematen en huid.

Spierfuncties, gewrichten en beweeglijkheid van rug, armen en benen worden uitgebreid onderzocht. Essentiële hersen- en zenuwfuncties worden getest in een neurologisch onderzoek.

Uiteraard krijgen alle klachten die in het inleidende gesprek naar voren zijn gekomen bij het onderzoek bijzondere aandacht.

Met een elektrocardiogram, een zogenaamd hartfilmpje, meten wij uw hartfunctie. Dit wordt herhaald nadat u enige inspanning heeft verricht, zodat we nauwkeurig weten of uw hart voldoende zuurstof krijgt en een goede ritmiek heeft.

Met een longfunctietest meten we onder andere longinhoud en uitademingsnelheid. Een vaatonderzoek met echoapparatuur geeft nauwgezette informatie over de bloeddoorstroming in uw slagaders. Ook wordt het zuurstofgehalte van het bloed gemeten.

Er wordt breed bloed- en urineonderzoek gedaan waarbij wordt gekeken naar de functies van grote organen. Ook worden uw risicofactoren (o.a. cholesterol, suiker en bloedlichaampjes) en specifieke ziekteneigingen gemeten.

Na ongeveer twee weken volgt de nabespreking. U krijgt een uitgebreid schriftelijk verslag mee in begrijpelijk Nederlands. Naast de conclusies bevat het verslag zonodig adviezen om uw gezondheid te verbeteren.

Dankzij deze checkup weet u tot in detail hoe uw gezondheid er voor staat. Voorkomen is altijd beter dan genezen! De prijs voor dit uitgebreide onderzoek bedraagt: € 675, =. Voor verdere informatie, vragen en afspraken bent u van harte welkom. Een verwijzing is niet nodig.